Z NAJMLAJŠIMI PLANINCI NA SVETI PLANINI

V skladu z načrtom izletov Mladinskega odseka PD Trbovlje, so se v soboto, dne 16.2.2013, tri mentorice in dva izkušena planinca, skupaj s 34 učenkami in učenci Osnovne šole Tončke Čeč odpravili na izlet na Sveto Planino oziroma nekdaj Partizanski vrh nad Trbovljami. Starost otrok je bila od 6 do 10 let tako, da so nekateri ob tej priliki prvič prejeli planinske izkaznice in s tem postali člani PD Trbovlje.

Čestitamo!

mladi planinci

mladi planinci

Izpred telovadnice na šoli Tončke Čeč je razigrana druščina, z avtobusom, krenila na Čebine, od koder smo pot nadaljevali peš, mimo nekdanjega počitniškega doma „1. junij“ in nato po cesti, ki vodi iz Vrhov, nadaljevali proti Domu rudarjev na Sveti Planini. Zaradi obilice snega je bil dostop možen samo po glavni cesti, ki je bila lepo splužena.

V koči oziroma domu na Planini smo se okrepčali s hrano iz nahrbtnikov in toplim čajem. Vmes smo sledili drugemu teku slaloma na svetovnem prvenstvu v Schladmingu in navijali za Tino Maze.

Po zasluženem počitku smo otroke odpeljali ven na sneg, koder so uživali v zimskih radostih.

Kljub prvotnemu namenu, da se bomo vračali po poti mimo Planinske vasi na Klek, smo po prihodu na Planino kmalu ugotovili, da zaradi obilice snega to ne bo mogoče. Zato smo poklicali šoferja in mu sporočili naj nas pride iskat na križišče pod nekdanjim počitniškim domom „1. junija“.

Primerno vreme in obilica snega sta otrokom vseskozi nudila prelep pogled na zasneženo naravo in ustvarila idealne pogoje za igro in vsemogoče vragolije v snežni idili.

Zabeležil: Bojan Gorjup

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja