Krk

Letošnji dopust sva s Tamaro izkoristila, poleg namakanja v morju, tudi za poplezavanje v Baški in okolici. Splezala sva nekaj smeri v plezališčih Bunculuka in Portafortuna ter nekaj neopremljenih smeri v Gabru.

 

 

 

 

 

 

Nekaj utrinkov s Snežnika

Resnično lep dan in dobra družba, se ne moreta opisati z besedami, treba je biti zraven.  V jasnem vremenu smo občudovali okoliške hribe in hribčke in hrvaško obalo…,

  Vse navdušence planinarjenja vabiva v soboto na Snežnik.                      Tamara in Grega.

IMG_20150702_184635

Rinke

Lepa napoved vremena naju je zvabila v Logarsko dolino. Ker je rana ura “ta prava” sva že ob štirih zjutraj vsa zaspana stopala proti Okrešlju in vsak zase razmišljala ali je res tega treba. Ko pa te na vstopu v Turski žleb obsije sončni vzhod, enostavno pozabiš na vse in dobiš nov zagon. Izkazalo se je da je bila zgodnja ura res prava. Sonce že ima svojo moč in sneg kaj hitro postane mehek, hoja pa naporna. In ko sva naredila obhod čez vse štiri Rinke, se je iz doline dvignila megla. Povzpela sva se še na Tursko goro, potem pa domov.

 

Bavšica in Špik

Po uspešno zaključenem tečaju za planinskega vodnika v Bavšici, sva bila v soboto 9.8.2014 na prvi vodniški preizkušnji s hrastniškimi planinci.

 

Gran Paradiso (4061m)

V soboto zgodaj zjutraj sva se s Tamaro odpravila z Društvom Strmina proti severozahodu Italije. Ob treh popoldan smo prispeli v vasico Pont, si oprtali nahrbtnike in se odpravili na kočo Vittorio Emanuele II. Ker je 10 urna vožnja zahtevala kar nekaj energije, je bila pot do koče precej naporna. Ampak mudilo se ni, tako da sva uživala v počasni hoji in razgledih, predvsem pa v tišini in svežem zraku. Naslednje jutro sva vzela pod pod noge še v temi, in v štirih urah dosegla vrh. Vreme nam je bilo naklonjeno, razmere so bile enkratne, mestoma se je sicer sneg prediral, ampak to moraš pač vzeti kot sestavni del zgodbe. Ko pa  med potjo in z vrha pogledaš okrog sebe, ti je takoj jasno od kod takšno ime. Se je pa kljub temu, da so takšni izleti privlačni zaradi družbe…, potrebno zavedati, da lahko hitro pride do situacije, ko si prepuščen sam sebi in moraš uporabiti tisto kar znaš in kar imaš pri sebi.